ЗА КОКОШКОВАТА КЪЩА

‘’Кокошковата къща’’- като птицата Феникс, възкръснала от пепелта за нов живот, днес тя е отворила гостоприемно врати, в очакване на своите гости.

Издигната през 1898г., в нея живее семейството на един от първите кметове на Самоков-д-р Кокошков. През 90-те години, пожар опустошава къщата.
И през 2004 година започва съзиданието.
Достолепието и интимно топлия дух се запазват и невидимо се преплитат с ненатрапчив лукс- и ето ни днес: място-блестящо, приканващо и незабравимо.
Минало, настояще и бъдеще се вричат в брачен съюз и заживяват в хармония.

Всеки гост, прекрачил прага на Къщата, се потапя в друг свят, където виенски и ориенталски стил нашепва приказка за някогашната българска, градска къща от края на 19 век, а трофеите по стените и огънят в камината съживяват притчи и легенди.
Насладата и тихото съзерцание се пренася и в градината, където шадравана, кипарисите и масите от тиково дърво приканват за дълга почивка, на чаша кафе или любимо питие.

Със своя възрожденски и същевременно европейски стил, Кокошковата къща е един от значимите културни паметници на град Самоков. Къщата е и една своеобразна галерия, приютила над 50 произведения на големите майстори от Самоковската художествена школа – Наум Хаджимладенов, Христо Йончев - Крискарец, Слави Генев, Георги Белстойнев....

ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБ САМЕЛ 90 - ‘’КОКОШКОВАТА КЪЩА’’

Начало
За Кокошковата къща
За Самоков
За Боровец
За "Самел -90" АД
Настаняване
Ресторант
Спортен център
Резервации
Галерия
 
 
  ©Copyrights 2014 Samel 90- All Rights Reserved--